VAN / İPEKYOLU - İpekyolu Borsa İstanbul Fen Lisesi

Kas

Van Valiliği himayelerinde yürütülen MATBİL projesi kapsamında Van YYÜ Rektörü Prof.Dr.Hamdullah ŞEVLİ ve DAKA Genel Sekreteri Sayın Halil İbrahim GÜRAY, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ziyaret etti.

Kas

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Afak İlkay Karaman koordinesinde düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100.Yılı" etkinliği okulumuzda Coşkuyla Kutlandı

Proje Danışma Kurulu Dönem Başı Toplantısı Yapıldı

Ekm

Okulumuz Gezi Kulübü Lideri Mürsel KEKLİK, öğrencilerle birlikte Van Müzesini ziyaret ettiler.

Ekm

Okulumuz öğretmenleri tarafından gönüllü olarak öğrencilerimize yönelik ders dışı zamanlarda sorum çözüm saatlerini ekte bulabilirsiniz.

Ekm

Sevgili öğrenciler 2023-2024 yılı 1.Dönem 1.Yazılı Sınav Tarihleri ektedir.

Kolaylıklar diliyoruz

Ağu

Okulumuz pansiyonunda kalmak isteyen öğrenciler için hazırladığımız Pansiyon Kabul Dosyası ektedir.

Ağu

Kayıt Başvurusu 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında 25 Ağustos Perşembe günü saat 16:00'a kadar eksiksiz doldurarak okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir. Aslı ya da Aslı gibidir onaylı olmayan evraklar kabul edilmeyecektir. Yerleşenlerin listesi 1 Eylül Cuma günü ilan edilecektir.

Haz

The Happy Prince adlı oyunumuz İpekyolu Anadolu Lisesi konferansında sergilenmiştir. İlgiyle karşılanan İngilizce tiyatromuzda emeği geçen öğrencilerimiz ve Matematik Öğretmenimiz Gaye Aydemir, İngilizce Öğretmenimiz Dilara Yılmaz ve Müzik Öğretmenimiz Nilgün Yıldız’ a teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Kodlama takımı "Piksel Coding Team", yeni başkanı Bırahim Aktaş ile yoluna devam edecek. 2 yıldır görevini sürdüren Mustafa Özkartal, başkanlığı Bırahim Aktaş'a devretti.

May

Okulumuz öğrencileri Kaan Buyruk, Rabia Ece Alinça, Zeynep Akın ve Enes Yıldırım, mezun oldukları Van İpekyolu Hacı Ali Ortaokulu öğrencilerine Fen Lisesi deneyimlerini aktarmak üzere, okulumuz hakkında bilgilendirme yaptılar. Öğrencilerimize ve Hacı Ali Ortaokulu Matematik Öğretmeni Meral Sayıner ve Rehber Öğretmenler Ayşe Senem Aktan ve Bahar Hallaç Oğur'a teşekkür ederiz.

May

Valimiz Sn. Ozan Balcı, Okulumuzu ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

May

Milli Teknoloji hamlesi, Yazılım ve Edebiyat alanlarında TÜBİTAK Bölge Birincisi olan öğrencilerimiz Sayın Valimiz Dr.Ozan Balcı'ya projelerini sundu. Sayın Valimize teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ederiz.

May

Oxford University Press tarafından 13. sü düzenlenen Oxford Big Read yarışmasında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde okulumuz 9. Sınıf ve 10.Sınıflarda bölge finaline katılmaya hak kazanarak üstün başarı elde etmişlerdir. Üstün başarılarından ötürü Danışman Öğretmenimiz Dilara Yılmaz ve başarı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ederim.

May

TÜBİTAK Bölge Finalistleri öğrencilerimizle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr.Sayın Ümit Haluk İLİKLERDEN'i ziyarette bulunarak sağlık alanı ile ilgili projelerimizin sunumunu yaparak, bilgi görüş ve önerilerini aldık. Öğrencilerimize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı kendisine çok teşekkür ederiz.